Dag 2: Kalvehave – Rødvig

Asger stod som sædvanligt op kl. halv syv, men vækkede mig næsten ikke før kl. otte. Dejlig morgen, som det ses af billederne. Vi kom afsted ikke alt for sent – brugte lidt tid på at lægge ting på plads. Det er noget af et puslespil at få alt stuvet, så det stadig er til at finde igen, og det nytter ikke noget at forcere processen.

Første etape på dagens strækning var så Bøgestrømmens labytintiske rute over på sine steder meget lavt vand. Jeg kunne særdeles tydeligt mærke, at jeg endnu ikke har overvundet forskrækkelsen fra pinsens stenpåsejlinger. Det er knageme hårdt arbejde at være så bange så længe. Heldigvis sejlede vi om kap med nogle andre et langt stykke, og det fik mig til at glemme skrækken – også selvom jeg ikke ved, om de andre også sejlede om kap 🙂

Tværs over Fakse Bugt gik det strygende, men alligevel besluttede vi at gå ind til Rødvig, selvom vi også havde talt om Skanør i Sverige. Vi skal nemlig til at øve os i ikke at have så travlt. Det var et godt valg, for vejret holdt fint i nogle timer, så det var muligt at komme lidt omkring og tage et par billeder. Jeg tog godt nok flest af planter, men det er jo nu engang min fornøjelse.

Nu øsregner det, og Asger er gået i dok, og der er dejlig musik i radioen. Om lidt vil jeg læse i en god bog, og så falder jeg nok også snart i søvn. Søluften tærer jo. I