Dag 3: Rødvig – Skanör, 19/7

Efter den gode og nærende morgenmad skipperen altid serverer på det gode skib Kraka, afsejlede vi fra Rødvig kl. 10. Vi rundede anduvningsbøjen til Rødvig havn og satte kurs mod Skanör. Vinden var vestlig jævn til frisk, så vi havde den agten for tværs – det sidste stykke nærmest plat læns. Vi anløb Skanör havn omkring kl. 16 og fortøjede ved en pæleplads inderst på en bro.
Da vi havde gjort skibet klart og fået strøm, gik vi i land og så på havnen og de nærmeste omgivelser. Det er en meget hyggelig havn med fiskeforretninger og fiskerestauranter og en del svenske turister, der kører rundt i deres Volvoer og Mercedeser og BMWer. Tilsyneladende findes der ikke færdselsregler i den del af Skåne.
Vi brugte vores første svenske penge på meget lækre varmrøgede laks i en af havnens fiskeforretninger. Laksen spiste vi som aftensmad.
Først på aftenen foldede vi cyklerne ud og kørte ind til Skanör by for lige at orientere os lidt.

På stranden nord for havnen står disse små badehuse

 

En yndig basunengel i kirken

En rigtig havelågehavelåge

Et kig mod nord over vaderne – Øresundsbroen i baggrunden