Dag 6: Limhamn – Ålaboderna, 22/7

Okay vejr så vi sejlede med glæde fra Limhamn mod Hven. Det blæste pænt meget fra en god retning, så der var fart på. Dog var retningen ikke helt som planlagt, så pludselig blev det lavt, lavere end forventet. Vi drejede udad, men det blev lavt igen, så vi måtte vende helt om. Det viste sig, at skipperen helt havde overset en sydbøje, som man under ingen omstændigheder skulle overse, og vi havde så været på vej ind over et stenrev. Jeg blev umanerligt bange og var meget tæt på at bede om at blive sat af og hentet af nogen, for nu kunne det være nok. Det tog faktisk nogle timer at falde til ro, men heldigvis skete der overhovedet ingenting. Asger siger, at der på intet tidspunkt var mindre end 1.5m under kølen. Forskrækkelsen fra pinseturen sidder bare ret godt fast. Vi fortsatte og sejlede ind i havnen Bäckviken på Hven. Det er en lille havn med pælepladser, og nogle både var i færd med at pakke bag pælene. Derved var der netop plads til os også, mente vi. Vi råbte til dem, om vi ikke lige kunne være der også, men folk vendte ryggen til undtagen een, som netop  kunne overkomme at svare nej, det mente hun ikke. Det var mere end jeg kunne klare, så jeg sagde: Lad os komme ud. Vi sejlede over på den anden side til svenskekysten til Ålaboderna, hvor vi var første gang for 39 år siden, den allerførste gang, jeg overhovedet var ude at sejle i andet end færger. Vi sejlede med en kollega, jeg havde fra Vanløse skole, hvor jeg var vikar, inden jeg startede på seminariet. Hun, hendes mand, hendes bror og hans kone og to mere skulle sejle i to både i bededagsferien, men manglede to gaster på den største af bådene, en meget gammel træbåd. Den første dag blæste det pludselig op, og da sejlede vi ind til Ålaboderna, hvor der i øvrigt var et das på molen med hul ned på stenene. Det genfandt vi ikke, men havnen var meget, meget hyggelig, og der kommer vi gerne igen, inden der er gået 39 år mere.  Om aftenen spiste vi på Helgas Hamnkrog, selvom vi ikke havde bestilt bord. Det var lige ved at være et problem, men de fandt dog plads til os. Det var virkelig godt og ikke særlig dyrt.

Stemningsbillede fra Ålaboderna

Moskus-Katost, ikke almindelig i Danmark, meget almindelig netop her