Dag 11: Hundested – Roskilde, 27/7

Afgang i vindstille og da der kom lidt vind, var det stik imod. Desuden var der meget stærk modstrøm – alle mærkerne lå nærmest ned. Det blev altså motor hele vejen. Det første lange stykke kunne jeg sidde og strikke, men den sidste del er så snørklet, at det er bedst, hvis man er to til at hitte vejen. Undervejs kan man dog nå at nyde synet af landskabet. Det er meget, meget smukt, meget afvekslende med høje skrænter, bakker, skove, marker, strande, lave øer, køer der står ude i vandet, Eleore. Men der er også steder, hvor vandet er så lavt, at man får dårlige nerver af det. Til sidst er der så udsigten til Domkirken og byen. Det er flot!  Roskilde havn er for størstedelen ikke specielt spændende for gæstesejlere, nærmest bare kedelig, og havnefogeden har kontortid en time hver torsdag! Man klarer altså sig selv med automater. Vi klatrede op ad kirkebakken og købte ind i Irma – det var varmt!! Bagefter trillede vi ned ad bakken igen, lavede mad og faldt om. Det var så den dag 😀