Dag 9: Kyrkbackan – Gilleleje, 25/7

Når man skal hale sit hækanker op, er det meget, meget spændende hvor mange andre ankre, der følger med. Vi var heldige og slap helt med skrækken. Men gammel havnebund lugter ikke ret godt, og Asger vaskede hænder mange gange, før han kunne holde sig selv ud igen.

På turen skiftede vi flere gange mellem sejl og motor, først op langs Hven, så over til svenskekysten op forbi Helsingborg – og færgerne!! – og så tværs over til Nordsjælland. I Gilleleje var der naturligvis godt fyldt op, men vi opdagede en gammel bedding, som endnu ikke var helt fyldt. Det lykkedes at smutte med ind, men så var det også noget af en oplevelse at gå mellem de store både, der står på land på værfterne, containere og ophalerbeddingernes spor for at finde vej til toilet og alt det andet. Det var enormt varmt, og der var kolossalt mange mennesker på havnen, særligt på en kaj med restauranter. På grund af varmen blev det ikke til megen sight-seeing, selvom det er en smuk, gammel by. I stedet tog vi årets første havbad. Det var koldt men også virkelig godt. Bagefter havde vi besluttet at købe noget fiske-take-away, men der var en kø helt til næste weekend, så det blev en ekstra tur i Irma. Men det var en dårlig Irma, så vi endte med ost og rødvin. Og det var i grunden ikke så dårligt.