Dag 14: Frederiksværk – Nykøbing S, 30/7

Faktisk var der en rigtig flink havnefoged, og jeg mødte ovenikøbet folk, der var interesserede i botanik. Det var godt nok noget særligt 😀 Næste morgen sejlede vi til Nykøbing – jeg mener, jeg er vokset om tæt på Nykøbing M, vi har boet en menneskealder nær Nykøbing F. Nu var det endelig på tide at møde Nykøbing S. Af hensyn til nerverne (mine) besluttede vi at sejle for motor, til vi var helt ude af helvedesfjorden – læs Roskilde fjord,  – blandt andet blev vi klar over, at der var så meget strøm, at alle beregninger skulle laves om. Fra anduvningen til renden ved Hundested skulle vi krydse ned i Isefjorden, og det gik superfint.Dog var det svært at finde mærkerne inde foran Nykøbing, men det gik selvfølgelig til sidst, og vi fandt havnen lige der, hvor den skulle være. Nykøbing forstår at tage mod gæster, og der var virkeligt styr på alting. De havde så godt ukrudt (som iøvrigt også Frederiksværk), og byen var hyggelig og der var en rigtig god stemning med masser af mennesker på gaden, gode forretninger og bunker af fortovsrestauranter og værtshuse. Alt i alt en virkelig god oplevelse. Derfor besluttede vi at blive en dag ekstra.