Dag 2, 28/6 2019

Pænt tidligt op til en klar og solrig dag – og tissekoldt. Vi sejlede for sejl hele vejen, og det var superfint, selvom vinden kom næsten lige bagfra en stor del af tiden. Sejlkyndige vil vide, at det kan være ret besværligt, men det var det ikke i dag. Og derfor gik det også pænt hurtigt, så vi nåede Nyord midt på eftermiddagen. Efterhånden var det også blevet lidt varmere, men derefter havde vi lidt nedtur. Ekkoloddet gik i koma og kunne slet ikke finde ud af noget som helst – skiftede mellem at nægte at måle vanddybden og til at påstå, at der er over 5m, mens vi  ved, at der er under 2. Det ligner det, der skete, da vi sidste år sejlede over et sted, hvor der var mere end 200m dybt. Da gik det også i chok og sagde alt muligt vrøvl. Men vi går ud i morgen som  planlagt, og hvis det virker, fortsætter vi selvfølgelig mod Rødvig som aftalt med modtagelse af Ran. Men hvis det ikke fungerer, bliver vi nødt til at vende om og gå til Vordingborg og håbe på, at vi kan få det lavet på mandag. Nærmere besked, når vi ved noget. Lidt andet nedtur var for mig, at jeg her i foråret har leveret fotos til en brochure om vilde bier her ved Nyord, fordi nogen sidste havde fundet en sti, hvor en masse bier levede. Det skulle der laves materiale om, men vedkommende havde bare ikke fået taget billeder, og så havde man fundet mine fra haven af de samme – det er nogle ganske sjældne nogen, så der findes ikke ret mange danske billeder af dem. Denne her sti og brochuren ville jeg jo rasende gerne se. Jeg fandt kun en planche om bier og en seddel, hvor der stod, at brochuren var gratis – men hverken sti eller brochure. Æv, så må jeg skrive til damen, at hun bliver nødt til at sende mig en.

Nå, det bliver lidt spændende i morgen. Forøvrigt er Nyord absolut et besøg værd. Her er kørselsforbud for alle andre end beboere, byen ligger på en stejl skrænt ned mod vandet, og her er meget idyllisk med smalle, stejle gader og mange, mange blomster i haverne.

Dronning Alexandrines bro – jeg synes, den er så pæn